Napovednik: Ognjeni obroč: Vstaja (2018)

Napovednik: Ognjeni obroč: Vstaja (2018)

Kar se je zgodilo v prvem delu fantazijske pripovedi Ognjeni obroč (Pacific Rim) iz leta 2013 je bil le uvod v brezkompromisni napad na človeštvo, ki mu bomo priča v nadaljevanju domišljijskega spektakla Ognjeni obroč: Vstaja.

V prvem delu so Zemljo napadle velikanske pošasti, ki bi lahko uničile človeštvo. Da bi se rešili, so ljudje ustvarili robote, ki so jih upravljali za to posebej izurjeni piloti. Ti so se s pomočjo misli povezali med seboj, vendar so morali ob tem paziti, da virtualna resničnost iz njihove podzavesti ni zvabila uničujočih spominov. Ko so se pošasti pripravljale na poslednji spopad, so morali tudi roboti in njihovi piloti strniti vrste in okrog nezemeljskih stvorov ustvariti ognjeni obroč pogube.

Zgodba drugega dela se vrti okoli obetavnega, a uporniškega pilota Jaka Pentecosta (John Boyega), ki po smrti svojega očeta zapusti usposabljanje za pilota in se zaplete v nečedne posle kriminalnega podzemlja. Ob vse večji nevarnosti in neustavljivi grožnji, da bodo stroji uničili mesta in svet spravili na kolena, pa nepričakovano dobi zadnjo priložnost, da skupaj s sestro Mako Mori (Rinko Kikuchi), boj nadaljuje tam, kjer ga je končal njun oče.

Prvi del je zasnoval in režiral slavni mehiški režiser Guillermo del Toro, ki letos slavil na beneškem filmskem festivalu s filmom Oblika vode (The Shape of Water). Režijo nadaljevanja je prepustil Stevenu S. DeKnightu, sicer snovalcu serije Spartak (Spartacus), ki je pred leti bila zelo priljubljena med gledalci. Del Toro ostaja del franšize le kot producent, saj je bil letos zaposlen ravno s prej omenjeno Obliko vode.

Film prihaja v Slovenijo 22. marca prihodnje leto.

John Boyega je Vojni zvezd dodal novo franšizo.

VIR: Napovednik: Ognjeni obroč: Vstaja (2018) / Portal: Filmstart.si

Ideja o portalu Filmstart se je rodila leta 2014, ekipa je skozi leta pridobila številne izkušnje katere dnevno deli z vami. Novice, recenzije, lestvice, podcasti in še veliko več najdete na portalu Filmstart.si

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

Obvesti me
avatar
wpDiscuz

GAMING.si novice

Prijavite se in bodite ažurno obveščeni o novostih in top novicah portala, obljubimo, da ne bomo smetili :)

 

Čestitke, uspešno naročeni! :)