V vsej poplavi filmov o superjunakih je zaznati že manjšo evolucijo, ki te filme uvršča v raznolike žanre, k temu pa je zagotovo tudi močno pripomogel finančni in kritiški sprejem filmov Deadpool (2016) in Logan (2017), nekaj podobnega pa smo lahko videli tudi v seriji Legion (2017– ). Zato ni presenetljivo, da se ravno Možje X podajajo v žanr grozljivke, kar bo nov mejnik v stripovskem svetu.

Naslednje leto prihajajo namreč Novi mutanti (The New Mutants), film osnovan po istoimenski seriji stripov. Ta sledi skupini mladih mutantov, ki šele odkriva svoje moči in jih proti njihovi volji zadržujejo v skrivnostni ustanovi. V filmu bo nastopila kopica znanih obrazov, najbolj znani med njimi sta zagotovo zvezdnica Igre prestolov, Maisie Williams, ki v omenjeni seriji blesti kot Arya, in Anya Taylor-Joy, ki pri rosnih enaindvajsetih postaja prava diva tega žanra, saj smo jo lahko videli tudi v filmih Čarovnica (The Witch, 2016), Morgan (2016) in Razcepljen (Split, 2016). Poleg njiju bo v filmu mogoče videti tudi Charlieja Heatona, znanca iz serije Stranger Things, in Alice Brago (City of God, Jaz, legenda).

Film bo režiral Josh Boone, ki je predtem posnel uspešnico Krive so zvezde (The Fault in Our Stars, 2014), kjer so v ospredju ravno tako bili najstniki. Ali mu bo preskok iz romantične drame v grozljivko uspel, pa bomo lahko videli aprila prihodnje leto.

Deadpool je zagotovo tlakoval pot novodobnim žanrsko usmerjenim stripovskim filmom.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime