Včeraj je svet končno dočakal prvi pravi napovednik za novi del sage Vojne zvezd, ki bo tokrat nosila podnaslov Poslednji Jedi. Nadaljevanje filma Sila se prebuja prihaja v kinematografe 13. decembra in kot kaže, se nam obeta nepričakovan zaplet okoli protagonistke Rey.

Podobno kot je bil to primer pri dražilniku, tudi tokrat spremljamo mlado junakinjo, ki se uri pri zadnjemu Jediju, Luku Skywalkerju. Ta spozna, da Rey skriva ogromno moč, ki jo je nazadnje videl pri svojem bivšem učencu Benu Solu, sedaj znanemu kot Kylo Ren. V ospredju bo, kot kaže, ravno dinamika med obema glavnima likoma nove franšize, saj je ob koncu napovednika nastavljen manjši namig, da utegne Rey prestopiti na temno stran Sile.

Je ravno slednje tisti glavni kvarilnik, pred katerim je svaril režiser filma Rian Johnson? Ali je to le trik, s katerim bi vzbudili dodatno zanimanje pri oboževalcih franšize? Na odgovore bo potrebno še malce počakati, toda že sedaj je jasno, da je film posnet odlično in kot je videti, je letošnja filmska sezona tudi sezona izredno vizualnih blockbusterjev, med katerimi sta tudi Dunkirk in Iztrebljevalec 2049.

Kot rečeno, je tokratni film režiral Rian Johnson, sklepni del nove trilogije pa bo prepustil staremu znancu J. J. Abramsu, ki je zamenjal odstavljenega Colina Treworrowa (Jurski svet). V filmu bodo seveda zopet novi junaki franšize Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega in Oscar Isaac, vračata pa se tudi veterana Mark Hamill in Carrie Fisher, za katero bo to zadnja vloga.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime