PC imel v 2017 več “boljših” iger kot katerakoli konzola

PC imel v 2017 več “boljših” iger kot katerakoli konzola

Stran Metacritic je pred kratkim podala zanimive statistike glede ocenjenih iger v letu 2017.

Njihova raziskava je pokazala, da je PC imel v lanskem letu več bolje ocenjenih iger kot katerakoli konzola. PC-jaši se lahko pohvalijo s kar 40-timi ekskluzivami, ki so presegli oceno 75%, medtem ko je imel najbližji zasledovalec, PlayStation 4, le 20 ekskluzivnic, ki so premagale mejo 75%. Sledijo še Nintendo Switch z 13-timi igrami ter Xbox One, ki se lahko pohvali z samo enim samosvojim špilom preko povprečne ocene 75%.

PC je bil tudi prvak v več-platformskih igrah (te se pojavijo tako na računalnikih, kot na konzoli), saj si je zeleno oceno na Metacriticu prislužilo kar 205 iger, medtem ko si je lani priporočljivo oceno prislužilo le 178 naslovov.

Ogledamo si lahko tudi povprečno najbolje ocenjene igre v 2017, kjer na vrhu stoji Divinity: Original Sin II, sledijo Okami HD, Bayonetta, Lone Echo ter, zanimivo, F1 2017. Bo leto 2018 še bolj naklonjeno PC taboru? Pustimo se presenetiti.

Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili.

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

Obvesti me
avatar

GAMING.si novice

Prijavite se in bodite ažurno obveščeni o novostih in top novicah portala, obljubimo, da ne bomo smetili :)

 

Čestitke, uspešno naročeni! :)