AMD bo pocenil celotno Ryzen (Threadripper) serijo

AMD bo pocenil celotno Ryzen (Threadripper) serijo

AMD je danes obelodanil izid prenovljene Ryzen serije, ki jo lahko pričakujemo aprila. Nova serija bo vključevala 12nm Zen+ jedra, ki bodo nekoliko zmogljivejša od starih, vseeno bistvenega preskoka ni pričakovati.

Ravno danes pa so uradno objavili še pocenitev. Zanjo bi težko izbrali boljši termin, sej je pred vrati prenovljena serija procesorjev, ob tem pa je se je v veliki zagati znašel še največji konkurent Intel, ki je z odkritjem ranljivosti, poznanih pod imenom Spectre in Meltdown, pošteno razjezil svoje uporabnike.

Seveda ne pričakujte prepolovitve cen. Če si ogledamo samo najbolj priljubljena, bo za  Ryzen 7 1700 namesto 329$ potrebno odšteti 299$ in Ryzen 5 1600 189$ (namesto 219$). Vse ostale pocenitve lahko preverite v tabeli spodaj (cene v € bodo še kakšen odstotek nižje).

Z novo pocenitvijo bo Intelove rešitve, vsaj v trenutnem stanju, še težje priporočiti, saj sta ranljivosti prizadeli tudi Coffee Lake procesorje, ki je namenjena običajnim uporabnikom.

Opisovanje iger in pisanje raznih vodičev, povezanih s tehniko, sta moji najljubši področji, ki se ju trudim karseda redno pokrivati. Sicer zaprisežen igralec dirkačin in dobrih RPG-jev, ki se občasno loti kakšne streljačine. Mi želite kaj sporočiti? Kontakt: davorin@gaming.si

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
   
Obvesti me