Kingdom Come: Deliverance prodal milijon kopij

Kingdom Come: Deliverance prodal milijon kopij

Realistična srednjeveška RPG igra Kingdom Come: Deliverance je očitno zelo velik uspeh za razvijalca Warhorse Studios, saj so naslov dosedaj prodali v dobrih milijon izvodih. Številka upošteva prodane kopije tako na konzolah kot na PC-ju.

Zanimiva je statistka na spletni strani Steamspy, ki spremlja podatke o prodanih igrah na Steamu. Njihove statistike sicer običajno zaostajajo 3–4 dni za aktualnimi številkami, a videti je, da je okoli 45 % prodaje prišlo od PC trga.

Predsednik studia, Martin Frývaldský, je glede prodaje navdušen, a ni povsem presenečen: “Smo nekje na številki milijon, če upoštevamo vse platforme ter distribucijske kanale. Zagotovo smo razmišljali o milijonu. Številka je presenetljivo pozitivna, ampak ni nekaj, za kar ne bi mislili, da lahko dosežemo.”

Razvijalci sicer pridno delajo na popravkih in v delu naj bi bil že nov, verzije 1.3.0, ki naj bi med drugim prinesel shranjevanje med izhodom iz igre.

Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: boris@gaming.si

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
   
Obvesti me