Game Dev Tycoon simulira tudi vpliv piratstva

Game Dev Tycoon simulira tudi vpliv piratstva

Game Dev Tycoon, simulator razvijanja iger, je z novim popravkom prejel ultra težak način, ki med drugim simulira tudi nepooblaščeno lastninjenje razvitih iger. S tem skušajo razvijalci (sicer pretirano) emulirati problem, s katerim se sooča vedno več iger na neodvisni sceni in ki v igri močno vpliva na prodajo ter posledično zaslužek. Zato je povsem možen tudi prezgodnji bankrot. Če to v dejanski industriji drži ali ne, presodite sami, a vsekakor se bo zanimivo po lastni izbiri tudi v legalnih kopijah soočati s to “problematiko”. Najlažja rešitev? Vključitev DRM zaščite, ki pa bo razjezila marsikaterega lastnika igre. Očitno so res ciljali na realizem …

1

Če še pomnite, sicer ne gre povsem za novost. Že ob izidu so namreč razvijalci vključili podobno mehaniko, le, da so se takrat z njo ironično srečevali le pirati, ki so se nemalokrat osramotili z odpiranjem diskusij na forumih, češ, “kako se znebiti prekletih piratov, ki mi odžirajo ves dobiček”.

Game Dev Tycoon je sicer izšla že v daljnem letu 2013, a je z izidom na Android in iOS platforme konec lanske leta ponovno podžgala interes igralcev.

 

Glavni urednik strani in amaterski razvijalec iger. Med moje najljubše zvrsti sodijo igre igranja vlog ter strategije, ne odrečem pa se niti ostalim žanrom, rad pa pogledam tudi kakšno znanstveno fantastično serijo. Ostali hobiji vključujejo še različne športe, sem pa tudi velik ljubitelj ameriškega nogometa.

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
   
Obvesti me