Nedvomno bi bilo nemodro trditi, da Fortnite ni dosegel nekaj izjemnega. Ogromno število igralcev, ki se vsak dan vračajo v igro preprosto, za večkratnik, pokosi večino ostalih naslovov.

Nenadejan uspeh pa je pri tisočerih otrocih vplival na njihovo socialno življenje, saj je igra postala nekakšne vrste norma med vrstniki.

Še več, vse več staršev v ZDA (tudi drugod) se odloča za privatne tečaje Fortnite-a, s čimer jim želijo izboljšati njihovo igro. Nekaj, kar bi še pred leti veljalo za nepredstavljivo, želja staršev po tem, da so njihovi otroci v igri boljši (v veliki meri ne gre niti za e-športne ambicije).

V Wall Street Journal je bil objavljenih nekaj primerov, npr. gospa Hicks iz Velike Britanije je plačala okoli 50€ za štiri “šolske” ure njenega sina. “Socialni pritisk, kjer postopoma več ne zadostuje zgolj igranje, temveč se zahteva, da si v igri dober. Predstavljajte si, kako mu bi bilo v šoli.”, je dodala njegova mati.

Enakega menjanje je Nick Mennen. Za svojega 12 letnega sina plačuje 20€ na uro, saj je prepričan, da je njegov sin lahko konkurenčen v e-športu in turnirskih tekmovanjih. Nicku se naložba obrestuje, saj Noble zdaj namesto kakšne igre tu in tam zmaga v 10. izmed 20. iger (v 50% primerov).

Govora je bilo celo o staršu, ki si je najel inštruktorja zgolj zato, da je lahko igral s svojima šest in enajst letnima sinovoma. Sedaj ju že redno premaguje in razmišlja tudi o udeležbi na manjših turnirjih.

Vsi imajo nekaj skupnega, to je koncept družbene sprejetosti Fortnite-a, kot socialne aktivnosti, statusnega simbola in način dokazovanja pred vrstniki in znotraj družin. Ne glede na to, koliko je igra oboževana ali osovražena zaradi grafike oz. mehanik, se je Fortnite na zahodu prijel. Med nami namerava ostati še nekaj časa, vsaj dokler ga naslednje čudo ne izrine s prestola. Dejansko je na dobri poti k kultnemu statusu, kot ga je Starcraft dosegel pred leti v Aziji.

Naše (Borisove) brezplačne inštrukcije, “kako igrati kot pro”, lahko za zgolj 30€ najdete tukaj:

Partnerska povezava

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime