Recenzije videoiger

Od AAA naslovov pa do indie iger, pokrivamo vse ;)

Predogled – Dead Cells

Že vidim, kaj si mislite – "Ma ne še ena metroidvanija v stilu Dark Souls in Castlevania. Jih ni že zdavnaj dovolj?". Hah, na to vam lahko odgovorim le eno stvar. Res je podobnih iger veliko, ampak Dead Cells ima eno ključno razliko, ki sem jo opazil po dobri uri igranja – ob lazenju po temnicah in pobijanju nesnage sem se dejansko zabaval.

Pregled: Prey (2017)

Če ste bili oboževalec igre Prey, ki je izšla davnega leta 2006, in ste nestrpno čakali nadaljevanje, potem mir z vami, saj ste prestali težke čase.

Pregled: Mass Effect Andromeda (PC)

Razvojna ekipa: BioWare Založnik: Electronic Arts Spletna stran: https://www.masseffect.com/ Trgovina Origin: predolg link Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=X6PJEmEHIaY Platforme: PC, PS4, Xbox One Datum izida: 21. 3. 2017  Cena: 59,99 € (PS4) Mass Effect Andromeda – težko pričakovano nadaljevanje Biowarove trodelne znanstvenofantastične vesoljske opere, ki je na svojih plečih uravnoteže...[Več...]

Pregled: Day of Infamy

"Pred nami je ena najtežjih preizkušenj doslej. Čaka nas veliko, veliko dolgih mesecev bojev in trpljenja. Sprašujete me, kaj je naša politika? Rekel bom le: Vojskovanje. Vojskovanje po morju, kopnem in zraku, z vso močjo, ki jo premoremo in z vso močjo, ki nam jo Bog lahko podari; vojskovanje proti najbolj pošastni tiraniji, ki se skriva v temi, žalostnemu dokazu človeških zločinov. To je naša po...[Več...]

Pregled: Domina

Domina je igra, ki me je popeljala v čase Spartaka in Gladiatorja. Spomin na s krvjo obarvan pesek, kjer sem z nasprotnimi ludusi meril moči. Vendar ne dobesedno, saj sem sam bil na varnem, a kljub temu le nekaj metrov oddaljen od prahu, znoja in krvi ter obupanih krikov poražencev. Vloga laniste, torej oskrbnika in lastnika ludusa mi je vsekakor bolj odgovarjala. Lagal bi, če ne bi rekel, da me j...[Več...]

Pregled – Vikings: Wolves of Midgard

Razvijalci Games Farm, ki so znani že po Shadows: Heretic kingdoms, so še enkrat posegli v akcijsko stran RPG žanra in izšla je igra Vikings: Wolves of Midgard. V njej seveda ne manjka pretepanja in lomljenja kosti.

Pregled – Codex of Victory

Codex of Victory je potezna strategija izpod rok razvojne ekipe, ki nam je prinesla serijo Warlock ter med drugim igre Elven Legacy, Fantasy Wars in Majesty 2.

Predogled: Blitzkrieg 3

Blitzkrieg 3 je strategija na temo druge svetovne vojne, ki je po več kot desetih letih, kar jih je minilo od drugega dela več kot dobrodošla. Igra temelji na kampanji in na bitkah, igrate pa lahko kot ena izmed treh največjih velesil sveta. Umm, treh? Recimo raje dveh največjih velesil in Američani. Drugi dve državi sta še mogočna Sovjetska Zveza in nacistična Nemčija.

Pregled – Call of Duty 2

Po brskanju po moji knjižnici iger sem naletel na dragulj starih »cajtov« prvo-osebnih streljačin. Leta 2005 je namreč luč sveta ugledala vsem dobro znana druga inačica igre iz franšize Call of Duty, poimenovali so jo kar s številko 2.

Predogled: Albion Online

Uspelo nam je dobiti ključ za igro Albion Online, katero sem sam že kar nekaj časa imel na očeh. Razvijalci so zelo hitro odgovorili na našo elektronsko pošto in še bolj nas je navdušilo, ko smo videli, da je bil njihov odgovor napisan v slovenščini.

Predogled: Wild Terra Online

Preizkusili smo igro Wild Terra, peskovniški MMORPG, zgrajen na podoben način kot Ultima Online in Wurm Online; sprva nabirate resurse, nato te pretvorite v različna orožja, orodja in druge pripomočke, istočasno pa se trudite zgraditi tudi lastno bazo oziroma naselje.

Pregled – Need For Speed Underground 2

9. novembra, pred skoraj 15 leti, je na trgovinske police prišla osma igra franšize Need For Speed. Prva, ki je ponujala »open world« izkušnjo in druga, ki je ponujala neizmerne možnosti predelave jeklenih konjičkov.

  • 1
  • 2
  • 7
Shares
Deli z ostalimi